Kuva ja Kamera 2017 – esitys ja jälkimaininkeja


Kuva ja Kamera on tältä vuodelta omalta osaltani ohitse. Kiitos kaikille kuulijoille mielenkiinnosta! Kuten lupasin, laitan esityksen jakoon blogin kautta. Löydät sen oheisen linkin takaa: DocendoForum KK2017 – Photoshop Lightroom (FIN) Good (50,6 Mt)

Lyhyt katsaus

Tänä vu0nna messut tuntuivat vetävän aikaisempia vuosia vähemmän väkeä. Lieneekö syynä messujen sijoittuminen tällä kertaa erilleen muista messukeskuksessa olevista messuista? Harmillinen juttu sinänsä, sillä kyllä tämä maa yhdet kuvamessut ansaitsee!

Hankintoina mukaan tarttui tänä vuonna uusi Peak Designin Slide Lassen -kamerahihna ja repun hihnaan tarkoitettu Capture-kiinnike, jotka pikaisen testailun jälkeen vaikuttivat varsin mielenkiintoisilta! Kirjoittelen noista lyhyen testijutun myöhemmin.

Esityksistä seurasin lauantaina Tiina Puputin sommitteluesityksen sekä Jose B. Ruizin luontokuvaesityksen. Tiinan esityksessä tuli esille valokuvauksen perusteita sekä sommittelun keinoja hänen aiheeseen liittyvän näyttelyn kuvien pohjalta. Esimerkkikuvat oli valittu melko hyvin ja esitys avasi sommittelua mallikkaasti.

Jose B. Ruin esitys puolestaan pureutui eri projekteihin, joita maestro oli vuosien varrella toteuttanut. Esityksessä nähtiin suuri määrä videoita, joissa tekniikoiden kirjo vaihteli time-lapse ja videokuvista perinteisiin valokuviin. Erityisen mielenkiintoinen oli mielestäni osio, jossa käsiteltiin ”mielen maisemaa” valokuvien kautta. Kuvissa oli pyritty esittämään erilaisten ihmismielen tilojen kirjoa symbolisella tasolla.

Valokuvanäyttelyt veivät messualueesta ehkä kolmanneksen. Luontokuvien lisäksi nähtävillä oli myös ammattimaisesti tuotettua mainoskuvaa, muotokuvia sekä katu- ja tilannekuvia monilta valokuvaajilta.

[EDIT 21.3.2017] Esityslinkki korjattu.

2 Comments on “Kuva ja Kamera 2017 – esitys ja jälkimaininkeja

  1. Kiitos esityksestä Kuva ja Kamera 2017-tapahtumassa! Ikävä kyllä en saanut materiaalia auki blogissa olleesta linkistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: