Kuva & Kamera 2016 Ohitse – Tuntemuksia ja Lightroom-esitys


Kuva & Kamera 2016 alkaa olemaan ohitse. Messuilla näkyi paljon mielenkiintoisia juttuja mutta erityisesti mieltä lämmitti se, että valokuvanäyttelyiden määrä oli jonkin verran kasvussa edellisvuoteen verrattuna.

Fotofinlandian lisäksi esillä oli mm. Arman Alizadin ja Krister Löfrothin valokuvia. Armanin näyttelyn kuvat olivat myynnissä ja tuotto meni lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Kuvat avasivat kameran edessä tutuksi tulleesta Arman Alizadista uuden puolen: nyt esille pääsi valokuvaaja Arman Alizad. Kuvat toivat uudella tavalla esille Armanin matkoillaan kohtaamia ihmisiä ja heidän kohtaloita.

Krister Löfrothin näyttely esitteli kokoelman fantasiakuvia (miesten) maailmanlopun naissotureista, joista osa oli koostettu kymmenistä erillisistä kuvista, mutta osa oli päässyt vedokseen lähes sellaisenaan.

Messsuilla oli monessa pisteessä tarjolla esityksiä ja workshopeja, joista itse tuli seurattua lähinnä Docendo-lavan ohjelmaa. Mielenkiintoisen ja kumpuilevan katsauksen valokuvauksen historiaan tarjoili lauantaina Jussi Aalto. Ajallisesti esityksessä käytiin läpi valokuvaa 1800-luvulta aina 1980-luvulle saakka, jolloin Jussi Aallon sanoin ”postmodernistit totesivat että historia on loppunut”.

Sunnuntain kohokohta oli ehdottomasti Arman Alizadin esitys, joka sijoittui Docendo-lavalle juuri ennen omaani. Arman kävi läpi valokuvien kautta joitakin matkoistaan ja niillä kohtaamiaan ihmisiä. Varsinkin loppupuheenvuoro puhutteli ja pisti ajattelemaan: Suomessa kuitenkin lopultakin asiat ovat melko hyvällä tolalla ja vaikka kiitollisuudenaiheita kaikilla on, harva niitä muistaa päivittäin ajatella.

Arman Alizad luennoi

Arman Alizad, Docendo-foorumin lavalla Kuva & Kamera 2016 -messuilla

Kuten edellisessä postauksessa ja messuilla lupasin, Lightroom-luentoni PDF-diaesitys olisi nyt tarjolla.

Docendo Forum 2016 – Photoshop Lightroom

Kiitos kaikillle esityksiä kuunnelleille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: