Testissä: Kata Revolver-8 PL


Johtopäätökset

Revolver-8 PL tuntuu ja kuulostaa paperilla hienolta ja innovatiiviselta. Repun suunnittelussa on uskallettu ottaa riskejä ja kokeilla jotain ennennäkemätöntä. Osittain riskinotto kannattaa: pyörivä linssikaruselli toimii. Ongelmana on kokonaisuus. Repussa ei ole varsinaisesti tilaa millekään muulle kuin valokuvauskalustolle. Kannettavalle on oma osastonsa, mutta kovin järkevää paikkaa esimerkiksi latureille, hiirelle tms. ei ole olemassa. Paras vaihtoehto on tunkea tällaiset esineet yläosan väliseinän sivustoille.

Kuvauskalustoa: tällainen määrä menee Revolveriin hyvin

Kuvauskalustoa: tällainen määrä menee Revolveriin hyvin

Eräs ongelma oli hieman yllättävä: koska alaosan rulla määrittelee myös repun alareunan muodon pyöreäksi, ei reppu pysy maassa pystyssä kuin tuettuna. Tämä ei sinänsä ole mikään kriittinen juttu, mutta asia joka välillä pulpahtaa esille ja alkaa kismittämään kun reppua käyttää. Ratkaisu olisi voinut olla vaikka pari pientä tarviketaskua kulmiin rullan alapuolelle, jolloin alareunan olisi voinut jättää suoraksi.

Kaiken kaikkiaan täytyy todeta. että itselleni tämäntyyppinen reppu ei ole hyvä ratkaisu. Syynä on mainittu tilanpuute muille kuin valokuvaustarvikkeille. Kuvaajalle, joka ei tarvitse muuta kuin kamerakaluston reppu sen sijaan voi olla hyväkin ratkaisu. Tämä on totta varsinkin jos tapana on kuvatessa vaihtaa usein objektiivia, sillä karuselli todellakin toimii kohtuullisen hyvin. Jos pitäisi valita perinteisemmän KAMERAreppumammutin ja Revolverin väliltä, ottaisin Revolverin. Mutta koska oma tarpeeni on toisenlainen, käännän tässä kohtaa katseeni muihin vaihtoehtoihin.

Hyvää

  • Innovatiivinen suunnittelu: toimiva karuselli
  • Laadukas työnjälki ja laadukkaat materiaalit

Kehitettävää

  • Organisointitasku/osasto puuttuu
  • Ei tilaa muille kuin valokuvaustarvikkeille
  • Pyöreä pohja aiheuttaa sen että reppu ei pysy pystyssä kuin tuettuna
%d bloggaajaa tykkää tästä: