Testissä: Kata Revolver-8 PL


Katan kuudestilaukeava

Katan politiikkaan kuuluu kameralaukkujen nimissä erilaisten päätteiden käyttäminen laukun tiettyjen ominaisuuksien kuvaamiseen. Kata Revolver-8 PL kuuluu Katan Pro Light -sarjaan, joka tarkoittaa sitä että laukku on ammattilaisille suunnattu kevyehkö kamerareppu. Repun paino kaikkine osineen on 1,65 kg. Jos matkasta pudottaa irrotettavat osat, paino putoaa 1,3 kiloon.

Reppu tuntuu ja näyttää laadukkaalta. Materiaali on laadukkaan oloista, saumat vaikuttavat kestäviltä aivan kuten vetoketjut, vetimet ja muut osat. Kantohihna on jämäkkää tekoa ja kestänee kulutusta hyvin. Laukun selkäpuolella on paksu pehmuste jonka taakse voi ujuttaa jotain kevyttä tarvittaessa. Kantohihnat ovat säädettävissä rintaremmiä myöten ja lantiovyön voi halutessaan irroittaa repusta. Lantiovyö on koko matkalta kapea eli se ei tue reppua lantion päältä erityisen hyvin. Irroitettava lantiovyö tuntuu olevan valmistasta riippumatta kapea, tukevampi vyö tarkoittaa yleensä myös sitä, että vyötä ei voi irrottaa.

Kata Revolver-8 PL edestä

Kata Revolver-8 PL edestä

Repun selkäpuoli, kantohihnat sekä irrotettava lannevyö

Repun selkäpuoli, kantohihnat sekä irrotettava lannevyö. Kuvassa näkyvän pehmusteen taakse voi pujottaa jotain pientä littanaa, kuten esitteen, lehtiä tms.

Irroitettava lantiovyö

Lantiovyön kiinnitys

Vetoketjut vaikuttavat laadukkailta

Vetoketjut vaikuttavat laadukkailta

Selässä reppu istuu kohtuullisen hyvin. Selkäosan paksu pehmuste tarkoittaa, että reppu tuntuu mukavalta. Reppua ei tullut testattua pitkiä aikoja kuumalla (Suomen kesä), mutta normaalioloissa selkä ei tuntunut hikoavan erityisesti. Koska kyseessä ei ole mikään vaellusreppu,  pidempiä aikoja käytettynä istuvuus kärsii jonkin verran. Normaalikäytössä ongelmia ei ole. Laukku on jaettu kahteen osaan. Yläosassa on tarkoitus kuljettaa kameraa, alaosassa objektiiveja tai muita valokuvaustarvikkeita. Näistä kahdesta osastosta lisää myöhemmin.

Kameraosastojen lisäksi laukussa on erillinen osasto maksimissaan 15-tuumaiselle kannettavalle tietokoneelle, kaksi suurehkoa sivutaskua esimerkiksi salamoita varten sekä yksi vetoketjutasku lompakolle tms. Sivutaskut on suunniteltu siten, että ne laajenevat repun sisään, joten ne vievät jonkin verran tilaa repun muilta taskuilta. Alla olevissa kolmessa kuvassa näkyvät hyvin nämä neljä tarviketaskua. Kuten kuvista näkyy, laukussa ei ole minkäänlaista organisointitaskua, johon voisi sijoittaa kyniä, avaimet tms. pientä tarvittavaa. Tämä puute toistuu joissakin Katan kameralaukuissa. Aikaisemmin testaamissani Katan laukuissa, Bumblebee 222:ssa sekä 3N1 Pro 25 PL:ssä oli tosin molemmissa huomioitu tällaiset tarpeet.

Repun mukana tulee kaksi irtohihnaa, joilla jalustan saa kiinni etupuolella oleviin kiinnikkeisiin. Tämän jutun kansikuvassa näkyy, miten Manfrotto 055CXPRO4 hiilikuitujalusta (jossa on MH055M0-Q2 magnesiumkuulapää) istuu repun kiinnikkeissä. Kiinnitys on riittävä, mutta suurempien jalustojen kanssa voi tulla ongelmia jos niitä joutuu kantamaan repussa tällä tavalla pidempään. Hyvä puoli tässä kiinnitystavassa on, että mikään laukun taskuista ei jää piiloon jalustan taakse.

Repun mukana tulee myös suojahuppu, jonka voi huonolla kelillä vetää repun yli. Huppu on kokoa lukuunottamatta samanlainen kuin vaikkapa 3N1-25 Pro PL -mallissa: toinen puoli on musta ja toinen puoli hopeinen, joten suojaa on sekä sadetta että kuumuutta vastaan. Jalustan kiinnittäminen yhtä aikaa sadehupun kanssa on luonnollisesti mahdotonta.

Tasku kannettavalle tietokoneelle laukun takaosassa (kuvassa 13-tuumainen MacBook Pro Retina)

Tasku kannettavalle tietokoneelle laukun takaosassa (kuvassa 13-tuumainen MacBook Pro Retina)

20140220_143417_1190098_1920x_sRGB

Sivutaskuissa kulkee esimerkiksi salama (Kuvassa Canon 430EXII, 580EXII mahtuu myös) tai jotain muuta vastaavankokoista. Lituska 0,4 litran vesipullo mahtuu taskuun, mutta normaali puolilitrainen ei mahdu kunnolla.

Laukun päällä oleva tasku lompakolle tms.

Laukun päällä oleva tasku lompakolle tms. Tila on kohtuullisen pieni, oheisessa kuvassa näkyy normaali lompakko pystyasennossa.

Seuraavaksi: KAMERAreppu

%d bloggaajaa tykkää tästä: