Panasonic julkisti 4K-videomonsterin, Lumix DMC-GH4:n


Niinhän siinä sitten kävi: Panasonic julkisti GH4:n, odotetusti voisi sanoa jos seurailee 43rumors-sivustoa. Sain sentään oman GH3-juttuni pihalle ennen sitä..

Kameran kennoa on kehitetty ja uudistettu. Mm. signaalinlukunopeus on Panasonicin ilmoituksen mukaan 50% edeltäjäänsä parempi, minkä pitäisi vähentää mm. rolling shutter -ilmiötä kun kuvataan elektronisen sulkimen avulla. (Tuosta rolling shutterista en muistanut edellisen juttuni yhteydessä mainita, mutta vahvistan ilmiön. Olihan se syynä että lakkasin kuvaamasta elektronisella sulkimella GH3:lla.)

Merkittävimpänä uutena ominaisuutena siis on tuo mainittu 4K-video, tallennusmuotoina MOV- tai MP4. Luonnollisesti myös FullHD-video onnistuu 200 tai 100 Mbps:n bittistreamillä, silloin tallennusmuotojen vaihdoehdot kasvavat AVHCD Progressive ja AVHCD -formaatteihin. Mukana on myös muita uusia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat mm. hidastusten ja nopeutusten, stop motion -animaatioiden tai time lapse -kuvausten toteuttamisen.

Myös valokuvaajalle on luvattu parannuksia: nopea automaattitarkennus, monipuolisest tarkennuominaisuudet ja nopea 12 fps sarjakuvaus. Nopein suljinaika on 1/8000 s ja salaman suurin synkronointinopeus 1/250 s. Tämä itse asiassa on mainio uudistus valokuvaajan kannalta, sillä salamakuvauksesssa sillä on suuri merkitys kun käytetään salamaa, joka ei tue nopean suljinajan täsmäystä, esimerkiksi miljöökuvauksessa. Liitäntöjä on myös jälleen kehitetty, mutta päällisin puolin kamera muistuttaa hyvin paljon GH3:sta.

GH4:n kanssa saatavilla on myös uusi salama DMW-FL580L, lisäksi Panasonic julkisti hiljattain myös uuden muotokuvauslasin, Leica DG Nocticron 42,6mm f/1.2 ASPH -objektiivin. Objektiivi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta tulokkaalta ja toivon saavani sen käsiini pientä testiä varten jossain vaiheessa…

Lumix GH4 on tulee myyntiin huhtikuussa ja arvioitu hinta 1499 € (pelkkä runko) tai 1999 € kittinä 14-140 -objektiivin kanssa.

Tarkemmat tiedot uudistuksista voit lukea lehdistötiedotteesta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: