Adobe Creative Cloud opiskelija/opettaja-jäsenyys tarjouksessa 4.11. saakka


Tiedoksi asiasta kiinnostuneille eri korkeakoulujen ym. asukeille: Adobe Creative Cloud -vuosijäsenyys on tarjouksessa, 1. vuosi hintaan 19,99€/kk. Normaali education-hinta on noin 30€/kk ja tuo sisältää siis kaikki Adoben Creative Suite 6 -sovellukset + Lightroom 4. Kyseessä on opiskelija/opettajahinta, eli sellaisen statuksen omaavat ovat alennukseen oikeutettuja.

Lue lisää asiasta Adoben sivuilta.

Muutenhan tuo CS Master-paketti maksaa opiskelijoille/opettajille 599€ + ALV. Muille kuolevaisille vielä enemmän..

2 Comments on “Adobe Creative Cloud opiskelija/opettaja-jäsenyys tarjouksessa 4.11. saakka

 1. Tullut suositeltua usealle tuon koko paketin hankkimista kerralla. Kustannus on kokonaisuudesta saatavaan käyttöarvoon nähden melkoisen pieni jos yhtään enempää aikoo ohjelmilla työstää jotain projekteja.

  • Pari kommenttia tuohon liittyen, koska tässä tapauksessa Creative Cloud mielestäni pesee sen vaihtoehdon, että paketin hankkisi kerralla.

   Fakta 1: CS6 on ollut markkinoilla kohta puoli vuotta ja uusi versio tulee varmasti viimeistään ensi syksynä, todennäköisesti aikaisemmin
   Fakta 2: Kun uusi versio tulee, joudut maksamaan jälleen, ja kun puhutaan Edulisensseistä se on sama kuin täysi hinta. Edulisensseihin ei saa päivitystä.
   Fakta 3: CS6 Master Edulisenssi maksaa 736,77 € (sis. alv 23%)
   Fakta 4: CS6 Master ei sisällä Lightroom 4:sta, minkä Creative Cloud sisältää. Tuosta lisää 76,26 € kertamaksulliseen hankintaan.
   Fakta 5: CS6 Master ei sisällä Musea eikä muutamaa muuta lisäpalvelua

   Ajatellaan kolme skenaariota ja vertaillaan hintoja.

   1) Ensimmäisessä ostat CS6 Masterin nyt, käytät sitä tyytyväisenä kolme vuotta ja päivität vasta sen jälkeen, CS8:een. Tämä on realistinen skenaario Adoben nykyistä päivitystahtia ajatellen, ja sitä ajatellen että tietotekniikka menee kolmessa vuodessa eteenpäin riittävästi että kaipaat sen jälkeen päivitystä myös uuteen CS:ään, joka tukee silloin pinnalla olevia tekniikoita.

   2) Ostat jäsenyyden Creative Cloudiin, jonka ensimmäinen vuosi on 20€/kk, toinen ja kolmas vuosi (nykyhintatason mukaan) n. 30€/kk. Sinulla on käytössäsi aina uusin versio kaikista sovelluksista, eikä tarvitse miettiä kannattaako päivittää.

   3) Ostat CS6 Masterin nyt, mutta päivität sen ensi syksynä CS7:aan, sitten vuoden päästä CS8:aan. Haluat myös Lightroom 4:n ja sen jälkeen 5:n ja 6:n käyttöösi heti kun ne tullevat ulos.

   Hintavertailua:
   1) Master CS 6 kolme vuotta ilman päivittämistä:
   736,77 € + 76,26 = 813,03 €

   2) Creative Cloud CS6, CS7, CS8,…
   20 € x 12 kk + 30 € x 24 kk = 960 €

   3) Master CS6, CS7, SC8:
   736,77 € + 736,77 € + 736,77 € + 76,26 + 76,26 + 76,26 = 2439,09 €

   Eli: 813 € vs. 960 € vs. 2440 €. Minun mielestäni tämä on aika selvä tapaus. CS6 Masterin ostaminen suoraan kannattaa vain, jos pakettia on valmis käyttämään ilman päivittämistä VÄHINTÄÄN sen kolme vuotta, mieluummin pidempään. Jos on valmis jättämään Lightroomin välistä, tulee homma vähän halvemmaksi, mutta tässä ei ole myöskään järkeä, sillä Lightroomiin verrattuna Bridge + Camera Raw on yksinkertaisesti heikko esitys. Muissa tapauksissa Creative Cloud on edullisempi ja parempi vaihtoehto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: