Haku päällä


Osa blogini lukijoista varmaan tietääkin, että teen päivätyöni Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa. Opetettavina aiheinani siellä on mm. kuvankäsittely, web-multimedia ja digikuvaus. Tähän väliin suotakoon pieni mainospala.

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku on auki 3.4.2012 saakka, joten nyt olisi oikea hetki hakea opiskelupaikkaa, mikäli ICT-ala kiinnostaa!

Jyväskylän Tiko (Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma) tarjoaa IT-tradenomitutkinnon, joka antaa hyvät valmiudet toimia monenlaisissa työelämän tehtävissä. Tietojenkäsittelyn tradenomien keskipalkka on noin 400 euroa korkeampi kuin perustradenomien: siinä missä tavallinen Tradenomi tienaa keskimäärin hieman yli 3100 euroa, IT-tradenomin keskipalkka on hieman yli 3500 euroa (lähde: Tradenomiliitto).

Koulutusohjelmamme erityisenä painoalana on Web-sovelluskehitys ja siihen liittyvät  erilaiset työkalut ja teknologiat, mukaan lukien sosiaalisen median sovellukset. Olemme mukana myös valtakunnallisessa AMKien pelialan verkostossa, jonka tarkoituksena on tuottaa osaajia kasvavaan kysyntään.

Valmistuneiden Tikolaisten ammattinimikkistä mainittakoon esimerkiksi sovelluskehittäjä, järjestelmäasiantuntija, uusmediasuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija, projektipäällikkö, kouluttaja, konsultti tai järjestelmätukihenkilö. Osa valmistuneista toimii myös tietojärjestelmien myyntitehtävissä tai vastaa yrittäjänä koko yrityksestä. Koulutusohjelmasta valmistuneet tradenomit ovat työllistyneet hyvin ja ICT-alalla on jatkuva pula osaavista tekijöistä, myös Keskisuomen alueella.

Opetussuunnitelmamme uudistuu ensi syksystä alkaen siten, että syksyllä 2012 aloittavat opiskelijat pääsevät projektien kautta työn syrjään kiinni jo toisen vuoden alusta. Tikossa opiskelu on siis todella käytännönläheistä. Toisen vuoden projektiopinnot mahdollistavat myös omien intressien mukaisen erikoistumisen erilaisille alueille. Näitä alueita ovat digitaalinen media, laadunhallinta, ohjelmointi, tiedonhallinta, tietohallinto sekä web-liiketoiminta. Halutessaan erikoistuminen esimerkiksi pelinkehittäjäksi onnistuu em. projektikokonaisuuksien tai erillisten pelialan verkoston tarjoamien opintokokonaisuuksien kautta.

Eli ei muuta kuin hakemus vetämään! Ammattikorkeakoulujen yhteishaku löytyy osoitteesta https://www.amkhaku.fi/index-fi.html, minkä jälkeen voit valita ammattikorkeakoulun kohdalta ”Jyväskylän amk – Luonnontieteiden ala”. Tietojenkäsittely kuuluu siis ammattikorkeakouluissa Luonnonteiden alaan, mutta tutkintonimikkeenä valmistumisen jälkeen on Tradenomi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: