Testissä: ThinkTank Retrospective 5

Think Tank Retrospective 5

Sääsuojaus

Laukun mukana tulee musta sadesuoja, jonka voi vetää laukun päälle silloin kun se on tarpeen. Suojahuppu on muotoiltu siten, että se peittää sivun ja päällysosan lisäksi laukun alapuolen, joten laukun voi laskea tarvittaessa myös kostealle pinnalle joksikin aikaa. Suojahuppu jättää peittämättä pienen alueen laukun takapuolelta. Kaiken kaikkiaan suojahuppu tuntuu toimivan varsin hyvin.

Suojahuppu etupuolelta

Suojahuppu takapuolelta. Kuvassa näkyy myös kantohihnan pehmuste, jota ei voi irrottaa.

Johtopäätökset

Kaiken kaikkiaan kyseessä on varsin toimiva laukku. Kokonsa ja mittakaavansa puolesta laukku on erinomainen Micro Four Thirds -järjestelmälle, mittaetsinkameralle ja vastaaville kohtuullisen pienille kameroille, mutta se taipuu tarvittaessa myös hieman suuremmille peilijärjestelmäkameroille. Pro-sarjan kamerat  (kuten Canon 1D -sarja, Nikonin D3 ja vastaavat) tosin ovat tälle laukulle liian kookkaita.

Laukun ulkonäkö ainakin Pinestone-mallissa miellyttää, sillä siitä ei ensimmäisenä tule mieleen kameralaukku. Retrohenkisyys sopii hyviin myös M43-järjestelmän pienille kameroille, joiden suunnittelussa on haettu perinteisempien mittaetsinkameroiden henkeä.

Laukkua voi muokata paljon vastaamaan omia tarpeita ja sen viimeistely tuntuu kaikin puolin varsin laadukkaalta. Käytännössä ainoa moite tulee siitä, että joissakin tilanteissa on tullut toivottua laukkuun mahtuvan hitusen enemmän: esimerkiksi iPadiä olisi mukava kuljetella mukana välillä. Tässä laukussa sitä ei valitettavasti saa kulkemaan mukana.

Laukkua tuo maahan Suomessa Studiovarustamo.

Hyvää: Muokattavuus, ulkonäkö (materiaali ja väri ainakin pinestone-mallissa), työn laatu ja laukun suunnittelu

Kehitettävää: iPad tms. olisi mukava saada mahtumaan laukkuun. Sivutaskut voisivat olla joustavammasta materiaalista, jolloin niissä olevat tavarat eivät veisi tilaa laukun sisältä (laukun trendikäs retrotyyli tosin saattaisi tällöin kärsiä).

<< Mukautuvuutta

6 Comments on “Testissä: ThinkTank Retrospective 5

  1. Olipa kerrankin todella hyvä arvostelu: laaja, monipuolinen ja paljon tietoa antava!
    Kiitos tästä!

  2. Retro 5 on eniten käyttämiäni laukkuja. Siinä on kivaa materiaali, ulkonäkö ja joustavuus. Mutta mitä katu- ja matkakuvaukseen tulee, niin olen ruvennut ujostelemaan laukun melko vapaana heiluvaa kantta. Tuntuu että sieltä on tosi helppo näpistää tavaraa kun kuvaaja on keskittynyt muuhun.

    Koen myös, että laukun kannettavuus heikkenee jos siihen tunkee liikaa kamaa. Laukusta tulee semmoinen pallo. Täyskäri pienellä objektiivilla sinne mahdtuu hyvin, mutta m43 kameran kanssa tuo on enemmän omillaan.

    Eli tykkään ja en tykkää. Kuitenkin parhaita näistä pienistä laukuista.

    • Samanlainen on oma käyttökokemukseni vuosien jälkeen. Nykyään laukussa keikkuu yleensä mikrojärkkäri (tai pari) ja pari kevyttä objektiivia. Tarra tosin pitää sen verran ääntä avattaessa että itse en ole kokenut että kamat olisivat jotenkin vaarassa ilman että sitä huomaisin. Tämä laukku on myös minun laukuistani se, joka on reissannut maailmalla ehdottomasti eniten mukana 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: