Testissä: ThinkTank Retrospective 5

Think Tank Retrospective 5

Mukautuvuutta

Laukku on hyvin mukautuva aina käytettyä materiaalia myöten. Koska materiaali on pehmeää mutta karkeaa canvasmateriaalia ainakin testatussa pinestone-mallissa, mukautuu laukku ulkoisilta mitoiltaan sisällä olevan kaluston määrän mukaan. Kuvaaja, joka pärjää vähemmällä, saa laukusta itselleen todella kompaktin näköisen messengertyyppisen laukun. Muulikuvaajan (kuten allekirjoittaneen) laukku puolestaan muistuttaa muodoltaan enemmän perinteistä pientä mutta leveää kameralaukkua.

Retrospective 5, kapeampana ja paksumpana

Laukun läppä on suunniteltu niin, että sen saa kiinnitettyä tarranauhoilla kiinni laukun lastista riippumatta. Tarranauhat, kuten muutkin laukun yksityiskohdat, tuntuvat laadukkailta. Tarra ottaakin kiinni varsin helposti ja pysyy vaikka laukussa olisi hieman ylikuormaa esimerkiksi kameravarusteiden päällä.

Läpän tarrojen erikoisuutena on niihin liittyvä vaimennusmahdollisuus: Tarrat saa tarvittaessa kytkettyä pois päältä, jos laukkua haluaa avata ja sulkea äänettömästi, kuten joissakin kuvaustilanteissa on tarpeen.

Läpän äänenvaimennus: normaali ja vaimennettu. Kuvassa näkyvissä myös kansiläpässä oleva käyntikorttitasku.

Laukun mukana tulee riittävä määrä tarroilla toimivia väliseiniä. Kahden pystysuunnassa laukun sisäosan pituisen väliosan lisäksi mukaan tulee kolme pienempää väliseinää, joilla laukkua voi lokeroida haluamallaan tavalla. Toinen täysikokoisista väliseinistä taittuu yläosastaan, mikä helpottaa kameran istuttamista laukkuun niin, että objektiivi osoittaa alaspäin ja kahvapuoli jää lepäämään väliseinän päälle. Koska koko sisäosa toimii tarranauhojen vastakappaleena, ei osastointia ole oikeastaan rajoitettu millään tavalla.

Laukun lokerointi näkösällä: vasemmanpuoleisessa tyhjässä osastossa näkyy laukun pohja, oikeanpuoleisessa on pienempi väliseinä, jonka alle jää Canonin FD 50mm f/1.4 -objektiivi

Laukku ja irrotettavia väliseiniä (kuvasta puuttuu yksi pienempi)

<< Taskuja ja lokeroita | Sääsuojaus ja johtopäätökset >>

6 Comments on “Testissä: ThinkTank Retrospective 5

  1. Olipa kerrankin todella hyvä arvostelu: laaja, monipuolinen ja paljon tietoa antava!
    Kiitos tästä!

  2. Retro 5 on eniten käyttämiäni laukkuja. Siinä on kivaa materiaali, ulkonäkö ja joustavuus. Mutta mitä katu- ja matkakuvaukseen tulee, niin olen ruvennut ujostelemaan laukun melko vapaana heiluvaa kantta. Tuntuu että sieltä on tosi helppo näpistää tavaraa kun kuvaaja on keskittynyt muuhun.

    Koen myös, että laukun kannettavuus heikkenee jos siihen tunkee liikaa kamaa. Laukusta tulee semmoinen pallo. Täyskäri pienellä objektiivilla sinne mahdtuu hyvin, mutta m43 kameran kanssa tuo on enemmän omillaan.

    Eli tykkään ja en tykkää. Kuitenkin parhaita näistä pienistä laukuista.

    • Samanlainen on oma käyttökokemukseni vuosien jälkeen. Nykyään laukussa keikkuu yleensä mikrojärkkäri (tai pari) ja pari kevyttä objektiivia. Tarra tosin pitää sen verran ääntä avattaessa että itse en ole kokenut että kamat olisivat jotenkin vaarassa ilman että sitä huomaisin. Tämä laukku on myös minun laukuistani se, joka on reissannut maailmalla ehdottomasti eniten mukana 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: