Testissä: ThinkTank Retrospective 5

Think Tank Retrospective 5

ThinkTank on amerikkalainen kameralaukkuvalmistaja, joka on keskittynyt valmistamaan kameralaukkuja enimmäkseen Pro-käyttäjäkunnalle. Jokin aika sitten markkinoille tuli uusi tuoteperhe, Retrospective, joka miellyttänee ulkonäkönsä puolesta varsinkin katukuvausta harrastavia käyttäjiä. Testattavana on nyt uusi, erityisesti Micro Four Thirds -kameroille tarkoitettu ThinkTank Retrospective 5. Laukkua tuo maahan Suomessa Studiovarustamo.

Pieni suuri laukku

ThinkTankin Retrospective-sarjaan kuuluu useita erikokoisia kameralaukkuja nyt testissä olevasta Retrospective 5:sta aina ammattikoon järjestelmäkameroille tarkoitettuihin malleihin asti. Kustakin mallista on tarjolla kaksi värivaihtoehtoa, musta ja tässä artikkelissa esiteltävä pinestone.

Micro Four Thirds -järjestelmän kamerat, objektiivit ja lisälaitteet ovat kooltaan tyypillisesti varsin kompakteja, kuten perinteiset mittaetsinjärjestelmätkin. Kompakti järjestelmä vaatii mittakaavaansa sopivan kameralaukun ja tähän Retrospective 5 sopii hyvin. M43-kamera tuntuu olevan laukussa kuin kotonaan sen sijaan että hukkuisi jonnekin liian suurten pehmusteiden ja väliseinien syövereihin. Ensisijaisesta tarkoituksesta huolimatta laukkuun mahtuu kuitenkin myös esimerkiksi Canon 5D mk II -kameran kokoinen kamera ja 2-3 kohtuullisen kompaktia objektiivia.

Laukku tuntuu päällisin puolin olevan varsin laadukasta työtä. Pohjassa olevien noin puoli senttiä paksujen pehmusteiden lisäksi laukussa ei ole muita erityisiä pehmusteita, mutta se on suunniteltu siten, että laukun sisustan ympärille kertyy taskuista ja organisointilokeroista koostuva ”vyöhyke”, joka suojelee kaikkein pyhimmässä olevia kuvausvarusteita. Ulkoreunoilla oleviin säilytystaskuihin kertyy väkisinkin lisäksi muuta tavaraa, mikä lisää suojausvaikutusta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että laukkua ei ole suunniteltu kestämään Humveen yliajoa.

Think Tank Retrospective 5 contents

Retrospective 5 normaalilastissa: GF1, LCDVF, kolme eri objektiivia (M.ZUIKO 12mm f/2, Lumix G 20mm f/1.7, Canon FD 50mm f/1.4 + FD/MFT adapteri, Olympus FL36R ja muuta sälää

Tarvittaessa laukkuun mahtuu jopa kaksikin kameraa objektiiveineen, kuten on tullut pariin otteeseen testattua Canon EOS 5D mark II:n ja Panasonic GF1:n kanssa. Laukun etuosassa oleva tasku on lisäksi laajennettavissa, joten sinnekin voi halutessaan tunkea 5D:n kokoisen rungon ilman objektiivia.

Retrospective 5 lastattuna kahdella kameralla, Canon EOS 5D mk II:lla sekä Panasonic Lumix GF1:llä. 5D:ssä on kiinni Sigman 50mm f/1.4 -objektiivi, Panasonicissa Olympuksen M.Zuiko 12mm f/2 -objektiivi. Sopiva kuvaussetti vaikkapa syksyisiä illanviettoja tai katukuvausta ajatellen.

Laukku tarjoaa paljon vaihtoehtoja tavaroiden organisointia ajatellen. Osittain juuri organisointimahdollisuuksien ansiota on, että laukku vetää kalustoa paljon enemmän kuin se antaisi päällisin puolin ymmärtää. Laukkuun on mahdollista tunkea paljon tavaraa siten, että ne katoavat yllättävän tehokkaasti laukun sopukoihin. Kantohihnan pehmuste auttaa myös siinä, että laukku ei kannettaessa tunnu pahalta, vaikka siellä olisi enemmänkin tavaraa.

Koko kuorma levällään, GF1 tarvikkeineen

Koko kuorma levällään, 5D + GF1

Taskuja ja lokeroita >>

6 Comments on “Testissä: ThinkTank Retrospective 5

  1. Olipa kerrankin todella hyvä arvostelu: laaja, monipuolinen ja paljon tietoa antava!
    Kiitos tästä!

  2. Retro 5 on eniten käyttämiäni laukkuja. Siinä on kivaa materiaali, ulkonäkö ja joustavuus. Mutta mitä katu- ja matkakuvaukseen tulee, niin olen ruvennut ujostelemaan laukun melko vapaana heiluvaa kantta. Tuntuu että sieltä on tosi helppo näpistää tavaraa kun kuvaaja on keskittynyt muuhun.

    Koen myös, että laukun kannettavuus heikkenee jos siihen tunkee liikaa kamaa. Laukusta tulee semmoinen pallo. Täyskäri pienellä objektiivilla sinne mahdtuu hyvin, mutta m43 kameran kanssa tuo on enemmän omillaan.

    Eli tykkään ja en tykkää. Kuitenkin parhaita näistä pienistä laukuista.

    • Samanlainen on oma käyttökokemukseni vuosien jälkeen. Nykyään laukussa keikkuu yleensä mikrojärkkäri (tai pari) ja pari kevyttä objektiivia. Tarra tosin pitää sen verran ääntä avattaessa että itse en ole kokenut että kamat olisivat jotenkin vaarassa ilman että sitä huomaisin. Tämä laukku on myös minun laukuistani se, joka on reissannut maailmalla ehdottomasti eniten mukana 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: