Panasonicin uudet powerzoomit ja objektiivi-roadmap


Panasonic julkaisi odotetusti kaksi uutta powerzoom-objektiivia. Lumix G X Vario PZ 14-42mm F3.5-5.6 OIS pancake on suunnilleen vanhan 20mm f/17 pannukakkuobjektiivin kokoinen, 400€ hintaluokkaan sijoittuva objektiivi. Lumix G X Vario PZ 45-175mm F4.0-5.6 ASPH OIS on kooltaan suurempi objektiivi, mutta senkin zoom- ja tarkennustoiminnot hoitaa kytkimellä ohjattu moottori perinteisen mekaanisen zoomrenkaan sijaan. Ominaisuus lienee hyödyllinen videokuvaajille, mutta perinteiseen valokuvaukseen keskittyvä kuvaaja suhtautuu siihen hieman enemmän varauksella.

Edellisessä blogijutussani esittämiäni arvioita Panasonicin nykyisestä linjasta kuvaa myös oheinen poiminta Panasonicin sivuilta: ”Lumix G X-line Power Zoom (PZ) on ohut, 14−42 millimetrin polttovälillä varustettu objektiivi, jonka avulla kuvan sommittelu on yhtä helppoa kuin kompaktikameralla.” 

Objektiivit kuuluvat nyt panasonicin ns. X-sarjaan, joka yrityksen mukaan tarkoittaa Premium-tason objektiivia, vähän Canonin L-sarjan tapaan. Utelias luonnollisesti kysyy, mikä peruskittiobjektiivia vastaavalla f/3.5-5.6 -aukolla varustetusta objektiivista tekee ”Premiumin”? Varsinkin kun varhaiset näytteet Panasonicin sivuilla vaikuttavat varsin tyypillisiltä muihin tuon kategorian objektiiveihin verrattuna. Pitäisi varmaan nähdä itse käytännössä, jotta vakuuttuisi.

Mielenkiintoista on, että aktiiviharrastajille saattaa olla hyvää tulossa Panasonilta ensi vuonna, ainakin jos on uskominen japanilaisella websivulla esillä ollutta paria roadmap-kuvaa [Panasonicin roadmap ja X-objektiivit]. Sen mukaan X-sarjassa julkaistaan kaksi uutta objektiivia, mutta vasta vuonna 2012. Objektiivit (12-35 ja 35-100) vaikuttavat lupaavilta, sillä täyden koon kameroissa vastaavilla polttoväleillä varustetut objektiivit (24-70 ja 70-200) ovat olleet yleensä ns. ammattitason zoom-objektiiveja. Ehkä ne julkistetaan samalla kun odotettu kunnollinen seuraaja GF1-kameralle, GF7, GFX1 tai miksi sitä ikinä tullaan kutsumaankin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: