Testissä: Kata Bumblebee 222


Täydellisen kameralaukun löytäminen on lähes mahdotonta ja erilaisia kamerareppuja on markkinoilla varsin paljon. Osa on tarkoitettu pelkästään valokuvaustarvikkeille, jolloin repussa ei ole paljoa tilaa muille kuin valokuvausvarusteille. Tänä päivänä ehkä suosituin repputyyppi on niin sanottu päiväreppu. Päivärepuissa on erilliset osastot sekä valokuvaustarvikkeille että muille tavaroille. Katan ultrakevyiden kamerareppujen sarjaan kuuluva Bumblebee 222 on kevyestä painostaan huolimatta kamerareppujen raskasta sarjaa, ainakin jos kantokapasiteettia ja muita ominaisuuksia katsoo.

Reppu on väritykseltään vaalean harmaa ja muotoilultaan pyöristetty, mitkä erottavat sen mukavasti yleisistä markkinoilla vallalla olevista trendeistä. Jalustan voi kiinnittää reppuun kolmeen eri kohtaan, joko kylkiin tai etupuolelle, jos kyseessä on erityisen pitkä jalusta. Mukana tulee erillinen kiinnike, jonka avulla jalustan voi ripustaa laukkuun tarkoitukseen varatuista lenkeistä.

Kata Bumblebee 222 sekä jalusta

Jalustan voi repussa kiinnittää esimerkiksi sivuun

Repun etupuolen vahvistuksena kameraosaston suojana kulkee kevytrakenteinen joustava tukiranka, joka on suljettu vetoketjutaskun taakse. Vahvistuksen voi ottaa halutessaan pois käytöstä, jolloin reppu kevenee hieman. On vaikea sanoa, kuinka kovia iskuja vahvistus blokkaa, sillä se on varsin kevyt ja joustava. Luultavammin kameravarusteet ovat turvassa normaalioloissa, mutta repun yli tuskin kannattaa ajella citymaasturilla.

Repun vahvistettu ja joustava tuki paikallaan kapeassa vetoketjutaskussa

Repun yläosassa on kohtuullisen kokoinen erillinen osasto, joka on tarkoitettu ensisijaisesti muille kuin valokuvaustarvikkeille. Osastoon mahtuu jotain pientä, kuten eväät, pieni takki tms. tarpeellista tavaraa. Tilavuudeltaan repun yläosasto on suunnilleen kolmasosa alaosan kameraosastosta, sinne mahtuu esimerkiksi National Geographic -olkalaukun kameraosio. Hätätilanteessa sinne voi ahtaa myös lisää valokuvaustarvikkeita, mutta yläosaa ei ole suojattu yhtä hyvin kuin varsinaista kameraosastoa.

Kata Bumblebee 222 päivätavaraosasto

Yläosastoon mahtuu jotain pientä päivittäistavaraa

Repun vasemmassa kyljessä on kaksi pienempää vetoketjutaskua, varsinainen organisointitasku esimerkiksi kynille yms. löytyy repun yläosasta, päiväosaston etupuolelta. Laukun mukana tulee lisäksi pikakiinnikkeillä varustettu kamerahihna, jonka avulla kameran voi kiinnittää kantohihnoihin kun reppu on selässä. Tämä on varsin onnistunut lisä, sillä sen avulla kameran painoa voi siirtää kaulalta pois pidemmillä kävelylenkeillä.

Repun vasemmalla puolella oleviin vetoketjutaskuihin voi sijoittaa sadehupun tms.

Kata Bumblebee 222 organisointitasku

Yläosassa olevaan organisointitaskuun voi sijoittaa kännykän, kalenterin, kyniä, taskulampun, leathermanin yms.

Vesipullolle on toisessa kyljessä nopeasti kuivuvasta materiaalista valmistettu joustava tasku. Vesipullotaskun ongelma on, että vesipulloa ja jalustaa ei voi kantaa sivussa yhtä aikaa. Laukun selkäpuolella on lisäksi tasku 17-tuumaiselle kannettavalle tietokoneelle.

Kata Bumblebee 222 ulkoa

Reppu ulkoa, vesipullo paikallaan sivutaskussa. Alhaalla edessä näkyy toinen mahdollinen paikka jalustakiinnikkeelle.

Takaosan läppäritaskuun mahtuu helposti esimerksi 17-tuumainen kannettava tietokone

Repun alaosassa on suurehko kameraosasto, joka on jossain määrin muokattavissa mielen mukaan. Osastossa on esimerkiksi erikseen irroitettava vetoketjulla suljettava pussukka, jonka voi jättää pois matkasta silloin kun ei halua kanniskella kaikkea mukanaan. Pussukkaan mahtuu kolme pitkähköä objektiivia tai esimerkiksi 70-200 mm objektiivi ja joku lyhyempi. Koko kameraosaston sisuskalut voi poistaa ja yläosan ja alaosan erottavan väliseinän avata, jolloin reppu toimii sisuksiltaan yhtenäisena suurena reppuna.

Kaiken kaikkiaan kameraosasto on varsin syvä, joten esimerkiksi ammattitason rungon sijoittaminen sinne ei tuota ongelmia. Syvyydestä kertoo myös se, että osastoon mahtuu tarvittaessa esimerkiksi kolme speedlitetyyppistä salamaa päällekkäin. Kameraosasto on kookas myös muissa suhteissa, sillä 70-200 mm:n objektiivi kulkee kevyesti mukana kameraan kiinnitettynä.

Kameraosasto, jossa näkyvissä Canon 5D II + 70-200 f/2.8 IS II, Canon 580 EX II salama, sekä irrotettavassa pussukassa EF 24-105mm f/4 IS L, Sigma 50mm f/1.4 sekä EF 85mm f/1.8 objektiivit. Pienessä pussukassa oikessa reunassa lisäksi m43-järjestelmän 14-45 objektiivi. Ylhäällä keskellä muistikortteja sekä muuta sälää.

Kameraosasto, jossa edellisten lisäksi Panasonic GF1 ja 14mm f/2.5 sekä pussukassa 20mm f/1.7 m43-objektiivi. Alareunassa näkyy läpinäkyvästä materiaalista valmistettu sisäkansi.

Kameraosaston voi sulkea vetoketjuilla läpän alta läpinäkyvällä ohuella kannella, jolloin sisällä olevat tavarat eivät putoa ulos vaikka varsinaisen kannen unohtaisi sulkea. Varsinaisen kannen ja sisäkannen väliin voi lisäksi hätätilanteessa laittaa jotain litteää kuten esimerkiksi iPadin tms. Varsinaisen kannen päällä on vielä yksi varsin tilava tasku, johon voi laittaa kuvauksessa käytettyjä lisävarusteita, akkuja jne.

Kameraosaston kannessa olevaan taskuun voi sijoittaa kuvauksessa käyttämiään lisävarusteita, kuten lankalaukaisijaa, akkuja, puhdistusvälineitä jne.

Repun kantohihnojen materiaali on vaahtomuovia, mikä aluksi tuntuu hieman oudolta valinnalta. Ajan myötä vaahtomuovi kuitenkin muovautuu käyttäjän mukaan, jolloin repun kantomukavuus paranee. Mukana on lannehihna, jolla repun saa tuettua lantiolta selkään, sekä rintakehän yli tarkoitettu kiinnityshihna. Selkäpuoli on valmistettu verkkomateriaalista, joka on pingotettu alumiinikehikon väliin. Tästä on hyötyä varsinkin helteellä, sillä reppu on kannettaessa aina hieman irti selästä.

Kata Bumblebee 222 - hihnat

Repun olkahihnat, selkäpuolen verkkorakenne sekä lannehihnat. Olkahihnoissa ylhäällä näkyvät lenkit on tarkoitettu mukana tulevan kamerahihnan kiinnittämiseen, jolloin kameran painon saa pois kaulalta.

Repun yksityiskohdat, kuten vetoketjut, saumat ja niin edelleen tuntuvat varsin laadukkaasti tehdyiltä. Vetoketjujen vetohihnoissa on pidemmät lenkit, mikä helpottaa niiden käsittelyä. Jotkut muoviosista tuntuvat hieman heppoisilta, mutta käytännössä ne ovat kestäneet varsin hyvin.

Vetoketjujen lenkit helpottavat niiden käsittelyä

Kata Bumblebee 222 takaosan yksityiskohtia

Takaosan yksityiskohtia

Repun pintamateriaali tuntuu sellaiselta, että pienimpien sateiden takia mukana tulevaa sadehuppua ei välttämättä tarvitse kaivaa esille. Sadehuppu on kaksitoiminen, sillä toinen puoli on tarkoitettu suojaamaan sateelta ja toinen puoli heijastamaan lämpöä.

Kata Bumblebee 222 ja sadehuppu

Kata Bumblebee 222, sadehuppu vedettynä ylitse.

Kaiken kaikkiaan, Kata Bumblebee 222 on varsin onnistunut ja toimiva reppu, johon mahtuu paljon tavaraa. Vaikka reppu on ns. päiväreppu, jokapäiväiseen käyttöön se on hieman liian kookas. Reppu soveltuukin parhaiten kuvaajalle, joka haluaa kuljettaa mukanaan hieman tavallista päiväreppua enemmän kuvauskalustoa muita varusteita unohtamatta. Reppu toimii varmasti hyvin myös luonnossa liikkuvan ja viihtyvän kuvaajan kantovälineenä.

Hyvää:

+Tilava kameraosasto

+Harkitut yksityiskohdat

+Paljon taskuja eri varusteille

Kehitettävää:

-Yläosasto voisi olla himpun verran kookkaampi

-Vesipullotasku menee piiloon jos jalustan kiinnittää sivuun, sivukiinnitusmahdollisuus voisi olla myös toisella puolella

-Ulkomitoiltaan kookas ”päivärepuksi” arkikäyttöön

Katso myös videoesittely:

One Comment on “Testissä: Kata Bumblebee 222

  1. Päivitysilmoitus: Testissä: Kata Revolver-8 PL | Pelivara

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: