Panasonic julkisti Lumix GF-2 -kameran


Panasonic Lumix GF-2

Kuva: Panasonic Lumix Global

Kesälomat on lusittu ja ajattelinpahan pikku hiljaa jatkaa kirjoittamista täällä blogin puolella. Ja mikäpä sen parempi uutinen, jolla aloittaa kuin Panasonicin uusimmalla Micro Four Thirds -tulokkaalla, varsinkin kun kesän alussa hankittu GF-1 on ollut varsin positiivinen kamera kaiken kaikkiaan?

Panasonic siis julkaisi tänään uuden Lumix GF-2 -kameran. Keskeisimpiä uusia ominaisuuksia ovat FullHD-videokuvaus ja stereoääni sekä tavallisen taustanäytön korvautuminen kosketusnäytöllä. Herkkyysaluetta on myös kasvatettu ISO6400:aan, mutta kenno on muuten pysynyt megapikselimäärältään samana.

Pelkkää plussaa uusi Lumix ei kuitenkaan ole, sillä ulkoasun virtaviivaistaminen on tarkoittanut myös säätimien vähentymistä. Esimerkiksi kuvausmoodin valintakiekko kuvausnopeusvipuineen on hävinnyt täysin, kuten myös takana peukalolla ollut AF/AE Lock-painike. Nämä ovat korvautuneet kosketusnäytön toiminnoilla.

Itselläni eräs syistä valita Panasonicin GF-1 Olympuksen Pen-kameroiden sijaan oli juuri kontrollilayout ja se miltä kameralla kuvaaminen tuntui. Tämän päivän kameravalmistajia tuntuu yleisemminkin riivaavan hillitön tarve hankkiutua eroon kaikista nappuloista. Lieneekö syynä markkinointi: kameroita myydään enemmän ihan tavallisille kuluttajille, jotka saattaisivat ostaa kilpailijan tuotteen jos säätimien määrä alkaa ahdistaa?

Uuteen GF-2:een ei myöskään ole saatavilla esimerkiksi lankalaukaisijaa, joten esimerkiksi jokainen yökuvia jalustalta kuvaava halunnee harkita uudestaan millä kameralla yrittää ykkösjärkkäriään korvata.

Tuomio: ellei dramaattista kuvanlaadun parantumista ole tapahtunut, en näe mitään syytä päivittää GF-2:een. Kosketusnäytön toiminnasta namiskoiden korvaajana on vaikea sanoa kokeilematta, mutta ajatuksena se tuntuu huonolta.

Lisää tietoja Panasonicin uutuudesta löytyy vaikkapa Digital Photography Review -sivuston uutisen kautta, tai suoraan Panasonic Lumix -sivustolta. Katso myös DMC GF-2 pressitiedote.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: