Uudet MacBook Pro -mallit Applelta


Uutta omppuläppäriä harkitsevia saattaa kiinnostaa että Apple on julkaissut uuden MacBook Pro -malliston. Suurimpana muutoksena on, että Apple on siirtynyt Intel i5 ja i7 -prosessoreihin uusissa malleissa. Grafiikkapiirejä on päivitetty kaikissa malleissa, lisäksi jokaisessa mallissa on nyt muistia lähtökohtaisesti neljä Gigatavua. Aikaisemminhan esimerkiksi 13″ malleissa lähdettiin kahdesta Gigatavusta.

Apple luonnollisesti lupaa tehoa lisää huomattavan paljon enemmän, 50% prosessoriin ja 30% näytönohjaimiin, mutta käytäntö näyttää kuinka paikkansapitäviä väitteet ovat. Myös kiintolevyvaihtoehtoja on tullut lisää. 512 Gigatavun SSD levy kuulostaa (ja varmasti on) varsin tehokas vaihtoehto, mutta myös hintalisä on varsin kova.

Henkilökohtaisesti mielenkiintoisimpana pidän sitä, että 15″ mallista löytyy nyt Hi-res Glossy/Antiglare näyttövaihtoehdot, jotka käytännössä tarkoittavat 1680 x 1050 -resoluutiota. Tuo alkaa olemaan jo käyttökelpoinen resoluutio esimerkiksi Lightroomin/Aperturen kaltaisissa sovelluksissa.

Jos olisin hankkimassa MacBook Pro -tietokonetta nyt, 15-tuumainen olisi huomattavan paljon vahvempi vaihtoehto kuin puoli vuotta sitten, kun ostin nykyisen 17-tuumaisen MacBook Proni.

One Comment on “Uudet MacBook Pro -mallit Applelta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: