Kuva ja Kamera 2010 – messujen satoa


Kuva & Kamera -messut alkavat olemaan ohi tältä vuodelta. Mitä messuilta jäi käteen? Tässäpä pari juttua Helsinki-Jyväskylä-Pendolinosta bloggailtuna.

HONL-photon pikkuasalamoille tarkoitettuja salamahärpäkkeitä tuli hankittua setti, toisin sanoen kolme salamasträppiä, kaksi erikokoista hunajakennoa sekä kulta-seepra-raitainen heijastin. Tämä oli tietysti odotettavissa. Yleensä messut tuppaavaan olemaan juuri tällaisia: joku kiinnostava messutarjous houkuttelee tekemään hankinnan, jonka ostohetkellä rationalisoi itselleen. Eipä silti, täytyy tunnustaa, että nuo HONLin varusteet ovat olleet pitkään tarpeellisten (=lue haluttujen) lisävarusteiden listalla.

Toinen merkittävä hankinta oli Hopeinen Omena foorumin t-paita, joka tullaan näkemään vielä usein tämän bloggaajan yllä tänä keväänä 😉

Pääsin kokeilemaan messuilla myös Applen iPadiä, joka oli haalittu eräälle messuständille suoraan USA:sta. Mielenkiintoinen kapistus, joka käytettävyydeltään on todellakin yhtä intuitiivinen ja näppärä kuin Apple antaa ymmärtää. Paha puoli edelleen on Flash-tuen puuttuminen. Moniajo-ongelmaanhan on tulossa muutos lähiaikoina kun Apple päivittää iPad ja iPhone-laitteiden ohjelmiston.

Pidin messuilla kahtena päivänä esityksen Raw-työnkulusta, joka varsinkin lauantaina veti salin täyteen porukkaa. Muutenkin kirjaa kohtaan osoitettiin mukavasti kiinnostusta, joten kiitos kaikille messuvieraille, joiden kanssa minulla oli ilo vaihtaa muutama sana!

Toisen messupäivän kruunasi Jussi Aallon esitys samaisessa salissa. Jussi Aalloltahan on tulossa kohtapuoliin Docendolta ulos uusi kirja Kohteena Ihminen, jonka pari aikaisempaa versiota ovat varsin monen ihmisiin keskittyvän valokuvaajan perusteoksia.

Jussi Aalto Wanhassa Satamassa

Jussi Aalto piti esitelmän muotokuvista Wanhassa Satamassa Kuva & Kamera -messuilla

Kaiken kaikkiaan, varsin onnistuneet ja mielenkiintoiset messut. Vaikka eipä kai valokuvaamiseen ja kameroihin keskittyvältä tapahtumalta muuta voi odottaakaan..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: