Macvinkki: Hydra, Parallels ja muita macsoftia edullisesti
Taas tällainen Bundletarjous, mutta pakkohan tuosta on postata, koska mukana on pari todella hyvää ohjelmaa.
Macupdate tarjoaa 10 Macohjelman bundlen hintaan 49,99$. Tarjous löytyy osoitteesta http://www.mupromo.com/. Tarjous on voimassa vajaat kaksi viikkoa, joten kannattaa toimia nopeasti jos mukana on kiinnostavia sovelluksia.
Mukana tulee mm. Parallels, joka mahdollistaa esimerkiksi WIndowsin ja Linuxin ajamisen ikkunoituna OS X:ssä. Monen mielestä ko. softa on paras kyseiseen tarkoitukseen soveltuvista ohjelmistoista markkinoilla.
Muitakin hyviä ohjelmia tulee mukana. Erityismaininnan ansaitsee Hydra, joka on täysiverinen HDR-kuvien renderöintiin tarkoitettu ohjelma.
Ohessa erittäin lyhyt ja subjektiivinen esittely 5 minuutin tutustumisen jälkeen. Postitan tänne lisää kokemuksia ohjelmista, jahka niitä alkaa kertymään.
Back in Time lupaa parantaa OS X:n Time Machinen toimintaa. Ohjelman avulla voi Time Machinen tallentamiin tiedostoihin päästä käsiksi helposti ja myös muihin Time Machinen ominaisuuksiin on mahdollista vaikuttaa yksityiskohtaisemmin, mikäli uskomme valmistajaa. Ja miksipä emme uskoisi.
Forever Save toimii varmuuskopiointi- ja versiointityökaluna halutuille sovelluksille. Ohjelmassa määritellään, mitä sovelluksia tarkkaillaan, ja millä tavalla varmuuskopioita ja versioita säilytetään. Varsinkin peruskäyttäjälle ohjelma tuntuu tarjoavan riittävästi vaihtoehtoja ja toiminnallisuutta.
Hydra on täysiverinen HDR-ohjelma. Sen avulla useammista valotuksista on mahdollista rendreröidä ns. HDR-kuvia. Käyttöliittymä on simppeli ja vaikka ammattilaiselle ei ohjelmassa ole välttämättä riittävästi vaihtoehtoja, peruskäyttäjälle ohjelma tarjoaa mainion kurkistuksen HDR-valokuvauksen maailmaan. Koska OS X:ssä tuki raw-tiedostoille on toteutettu käyttöliittymätasolla, onnistuu HDR-kuvien renderöinti suoraan Raw-tiedostoista. Ja sehän vain meille sopii! Ohjelma ansaitsee Pelivaran papukaijamerkin!
Hyperspaces on kiva pikkuohjelma, joka antaa hieman enemmän säätömahdollisuuksia niille, jotka käyttävät OS X:n Spaces-ohjelmaa. Ohjelmassa voi määritellä kullekin virtuaalityötilalle nimen, taustakuvan yms. pikkujuttuja. [Edit: Hyperspacesin tarjoamat uudistukset ovat lähinnä kosmeettisia, joten enpä tätä jaksanut kauaa katsella. Lähinnä siitä on iloa, jos haluaa että jokaisessa virtuaalityöpöydässä on oma kuvansa tai omat värit]
Mac DVD Ripperin avulla voi tehdä DVD-elokuvista kopion Macin kiintolevylle. Näppärää esimerkiksi silloin, kuin lähtee reissuun ja haluaa katsella leffoja vaikkapa junassa. Akkua säästyy ja kukapa haluisi turhaan kanniskella DVD-levyjä mukanaan muutenkaan?
Mac Scan tuo OS X:n käyttäjälle mahdollisuuden skannata tietokonetta Spyware-ohjelmien varalta. Vaikka kyseiset ohjelmistosuunnittelun huipputuotteet eivät Macmaailmassa mikään suuri ongelma olekaan, onpahan mahdollisuus olemassa! Testissä omalta koneeltani löytyi 2 kpl tracking cookieita (markkinointistatistiikkaan liittyviä) Paranoidin Windows->Mac -uusherännäisen unelma!
Parallels on juuri se Windows/Linux-ikkunointisovellus, jota kaikki referoivat touhusta puhuessaan. Tämä ohjelma yksistään tekee nyt tarjolla olevasta paketista tutustumisen arvoisen! Ohjelman avullahan pystyy tiettävästi ajamaan esimerkiksi Windows-ohjelmia ikkunoissa joko näkyvästi tai siten, että Windows piilotetaan tykkänään, jolloin sovellukset voidaan laukaista suoraan Dockista. Itse en ole ko. sovellusta vielä päässyt testaamaan, mutta isot pojat kertoivät näin 😉
Timeline 3D:n avulla on mahdollista suunnitella aikatauluja näyttävässä sovelluksessa. Merkintöjen tekeminen on varsin vaivattoman oloista, vaikka 3D-moodia en vielä saanut pelaamaan. Integroituu kaiketi näppärästi esimerkiksi Keynoteen.
Spell Catcher tarjoaa oikolukua useammille Macsovelluksille. Kielivaihtoehtoja on useita, mutta valitettavasti Suomi ei lukeudu niihin.
Web Snapperin avulla on mahdollista kaapata mikä tahansa web-sivu ja tallentaa se esimerkiksi PDF-muodossa. Tämäkin vaikutti varsin näppärältä softalta.
Lisäksi Macupdate tarjoaa puolen vuoden lisenssin omaan Macupdate Desktop -palveluunsa tutustumishintaan. Palvelua käytetään siten, että tietokoneelle asennetaan erillinen sovellus, joka tarkistaa asennettujen muiden ohjelmistojen versiotietoja ja ilmoitaa ohjelmista, joihin on päivitys saatavilla. Pikatestin perusteella tämä tuntuisi varsin näppärältä tavalta päivittää ohjelmistoja. Päivitykset joutuu tosin lataamaan kuhunkin ohjelmaan erikseen, mutta niitä ei tarvitse lähteä kaivelemaan ohjelmavalmistajien sivuilta, vaan ne voi ladata suoraan Macupdaten palvelusta.
Macupdaten ilmoituksen mukaan heidän palvelussaan on yli 30 000 Macsovelluksen päivitysmahdollisuus. Testissä löysin omalta koneeltani 37 vanhentunutta sovellusversiota. Eli kyllä sieltä tosiaan tuntuisi lähtevän!
Tuoreimmat Kommentit